Bevarelse er defineret som afhjælpende opmærksomhed til at forlænge levetiden af et kunstværk. Processen genopretter ofte mangler materiale af tilføjelser. Disse tilføjelser kan være enten synlige eller usynlige og tjener til at genoprette det arbejde enhed.

En af de mest bemærkelsesværdige mangler offentligheden bemærker på en malet overflade er craquelure. Craquelure vises som et minut crazing mønster på et maleri overflade. Følgende lag udgør et maleri:

1. båre barer er dækket af et lærred support

2. lærred er belagt med et medium, dimensionering

3. gesso (en jorden lag) er anvendt mellemlangt dimensionering

4. maling er lagdelt mellemlangt dimensionering

5. lak er udjævnet over alle disse lag

Ideelt set tørre alle disse lag ensartet. Når harmonien i disse lag er afbrudt, resultater et problem, der kræver bevarelse. For eksempel, som de forskellige lag absorbere og slipper fugt, finder udvidelse og sammentrækning sted. Som materialer alder, den igangværende ændringsproces kan tage sit præg. Vibrationer når art transporteres kan være skadeligt for et eller flere lag, selv om temperaturen og luftfugtigheden styres.

Tilbage til craquelure, det er forståeligt, at lærredet har reagerer på en ændring i klimatiske betingelser efter enten faldende eller hævelse. Mængden af stress kan afvige fra laget jorden eller maling. Som disse materialer reagere for at ændre forskelligt, de først medføre craquelure og endelig blive kavalergang. Kavalergang er maling lag løfte fra lærredet.

Når craquelure vises som funktion af alder, er det generelt urørt, forudsat at maleriet er stadig læselig. Bør denne tilstand blive kavalergang, skal en professionel konservator høres.

Let bemærket et andet problem er en slække på lærred, producerer mere “leg” end oprindeligt var hensigten. Undersøge båre barer. Hvis alle hjørner rettes af lim eller negle og kan ikke justeres mekanisk, vedhæftes dit maleri til si barer, ikke båre barer. Båre barer har nøgler (kiler af træ, der tillader justering af barer) eller sofistikeret metal-elementer, der giver mulighed for justeringer. Et lærred, forladt i mange år på si barer kunne rip når lærredet bliver skør.

Gulfarvning eller mørkfarvning lak er et andet problem, der er let genkendelige. Omkring hvert 25 år, anmeld lærreder for en fornyet påføring af lak. Først skal den oprindelige lak fjernes ved en professionel konservator.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan finder jeg en god konservator? American Institute of Conservation i Washington, DC 202 452-9545 er én kilde kompetente mennesker. Kræve din lokale store museer anbefalinger samt kunst bedømmere i dit område.

Hvad kan jeg forvente fra en konservator? Det er almindeligt for dig at være forsynet

a) anslåede omkostninger ved behandling

b) Anslået tid at afslutte behandlingen

c) konservator skridt til at fuldføre behandling

d) forventede resultat fra behandling (identifikation af hvad der er muligt at afhjælpe og i hvilken grad)

Hvordan vurderes gebyrerne? Konservatorer guestimate antallet timer, der er nødvendige for at fuldføre det arbejde (baseret på deres tidligere erfaringer).

Advarsel: finde ud af, hvis din konservator har forsikring, og hvor meget og hvad er begrænsninger i deres dækning. Hvis de ikke gør det, kalde dit forsikringsselskab at finde ud af deres holdning til forsikring din ejendom, mens den er i hænderne på en konservator.